Părinții cu copii mici primesc 1.500 de lei ÎN PLUS dacă revin la muncă mai devreme - Anunțul ministrului Muncii, Raluca Turcan

Guvernul a adoptat OUG pentru acordarea unui stimulent de 1.500 de lei pentru părinții care se reîntorc la muncă până la împlinirea copilului a vârstei de 6 luni. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut acest anunț după ședința de guvern de miercuri.

Autorul Articolului:
Părinții cu copii mici primesc 1.500 de lei ÎN PLUS dacă revin la muncă mai devreme - Anunțul ministrului Muncii, Raluca Turcan

„Guvernul a adoptat astăzi o Ordonanță de Urgență pentru acordarea unui stimulent de 1.500 de lei pentru părinții care se reîntorc la muncă până la împlinirea copilului a vârstei de 6 luni.  Măsura contribuie la cresterea veniturilor părinților și scade deprofesionalizarea, asigură o forță de muncă necesară angajatorului.

Se acordă un stimulent de 1.500 de lei in loc de 650 de lei dacă părinții aleg să se reîntoarcă la muncă mai devreme de împlinirea vârstei de 6 luni de copil sau vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu dizabilități. 

Se menține stimulentul de 650 de lei pentru părinții care aleg sa revina in activitate până la împlinirea vârstei de 2 ani a copilului. 

De asemenea, în cazul împlinirii vârstei de 6 luni sau 1 an în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 2 anii sau 3 ani în cazul copilului cu dizabilități.

Ordonanța mai aduce și un stimulent de insertie de 650 de lei pentu părinții care se reîntorc sa revina la lucru în perioada în care sunt îndreptățiți să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului cu dizabilități, cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani”, a anunțat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a anunțat că „se ia în calcul și perioada în care părinții au fost în șomaj tehnic la calculul pentru stabilirea indemnizației opentru creșterea copilului”.

DISTRIBUIE PE:

 
PAGINA NOASTRA OFICIALA DE FACEBOOK BABADAGLIVE.RO